Iarba decorativa - Chasmanthium (Chasmanthium latifolium)

Iarba decorativa - Chasmanthium (Chasmanthium latifolium) este o iarbă perenă cu un rizom de iarnă. Frunzele sale sunt destul de asemănătoare cu cele ale bambusului, iar trăsătura distinctivă și atractivă este vârfurile plate și late care apar vara și își schimbă treptat culoarea de la verde la galben maroniu-ruginiu.

Alegeți o variantă:

25,00 RON

Chasmanthium (Chasmanthium latifolium) este o iarbă perenă cu un rizom de iarnă. Frunzele sale sunt destul de asemănătoare cu cele ale bambusului, iar trăsătura distinctivă și atractivă este vârfurile plate și late care apar vara și își schimbă treptat culoarea de la verde la galben maroniu-ruginiu. Complet rezistentă la frig în condițiile noastre, această iarbă necesită udare regulată, deoarece în caz de secetă poate duce la îngălbenirea prematură și la uscarea frunzișului și a masei. Atinge o înălțime de până la 100 cm.Este originar din America de Nord, unde crește în zonele umede de pădure și de-a lungul râurilor și a altor corpuri de apă, motiv pentru care este numit și ovăz de râu sau ovăz de mare. Iarna, partea aeriană se usucă și trebuie tăiată până la începutul primăverii.

Este folosit ca accent în grădinile de stânci sau în grădină. Se poate planta și în ghivece și jardiniere, iar țepii sunt folosiți pentru flori tăiate sau decor.